Tallinna üks vanemaid hotelle Palace avas pärast põhjalikke renoveerimistöid taas uksed

26.06.2014 22:15
Hotell Palace’i opeeriva TallinnHotelsi tegevjuht Ain Käpp ütles, et hotell sai uue sisekujunduse, lisaks on paranesid konverentside korraldamise ning lõõgastumis- ja sportimisvõimalused.

Hotellis on kokku 79 numbrituba, mis on varasemast avaramad.

Hotell Palace’i hoone on valminud 1937. aastal ning oli Tallinnas esimene hoone, mis ehitati spetsiaalselt hotelliks.

Nõukogude okupatsiooni ajal hotell natsionaliseeriti ning 1959. aastal ehitati hotellile juurde Pärnu maantee poolne tiib. Hoone viimane täielik renoveerimine toimus 1989. aastal.

Eelmise aasta oktoobris müüs Scandic Hotels AB Palace’i EfTEN Kinnisvarafondile. Lisaks on omanikeringis ka Esraven AS.

Hotelli operaator on TallinnHotels, kelle kaubamärgi alla kuuluvad veel Savoy Boutique Hotell, Hotell Bern, Hotell Taanilinna ja City Hotel Portus.

Hotelli renoveerimiseks kasutati kodumaist kapitali

Palace uue siseilme eest hoolitsesid Reet Valk Arhitektuuribüroo ja Vaikla disain. Kujunduse võtmesõnad on 1930. aastad ehk kümnend, mil Palace ehitati ja Konrad Mägi. Just selle kuulsa Eesti kunstniku maalide motiive kohtab suurendatuna kõikjal hotellis ja Konradi nime kannab ka hotelli augustis avatav restoran, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

“Me saime toad avaramaks, meil ei ole enam ühtegi väikest tuba. Lisaks on meil 150 ruudune presidendisviit, neli tavalist sviiti, samuti on meil väga hea meel selle üle, et meil on soklikorrusel bassein ja saunad, jõusaal ja lisaks ka Mühlbergi nimeline konverentsi ja banketisviit,” selgitas TallinnHotelsi juht Ain Käpp.

Palace’i omaniku Eften Capitali tegevjuht Viljar Arakas tunnistas, et korraks kaaluti ka mõtet ehitada hotellitubade asemel korterid, ent hotellimõte sai võitu.

Nüüd saavad valdavalt välismaalased ööbida valdavalt eestlaste raha eest renoveeritud hotellis. “Siin on kasutatud võimalikult palju kodumaist, alates kapitalist – väga palju on kasutatud Eesti pensionifondide kapitali ehk kõik, kelle kapital on LHV-s, Danskes, Ergos, Nordeas, võivad seda vaadata omanikupilguga. Nii et Eesti pensionifonde on siia investeeritud ja ka Eesti erainvestorite kapitali,” rääkis Arakas.

Palace sai täna ka esimese ametliku külalise – kunagise maratoonari Jane Salumäe.

Toimetas
Oliver Kahu, Merili Nael